Turista iz Srbije preminuo spasavajući sina

1425

Hrabri otac (40), državljanin Srbije, koji je u četvrtak na pulskoj plaži u Gortanovoj uvali ušao u valovito more kako bi spasio svog 12-godišnjeg sina, preminuo je u petak u Opštoj bolnici Pula.

– Tačno u 12.30 sati muškarac je na žalost preminuo. To je velika tragedija kazala je direktorica pulske bolnice Irena Hrstić, prenosi 24sata.hr.

Podsjetimo, sve se desilo u četvrtak oko 12.20 časova. Navodno je do nesreće došlo kad je dječak uprkos nepogodnim uslovima za kupanje skočio u more, a potom je 40-godišnjak ušao u namjeri da ga izvuče na sigurno.

Očevici su ih uputili da plivaju do obližnje uvale, što su i učinili, ali samo je dječak uspio izaći iz mora dok je muškarac ostao u moru, a zbog jakih talasa nagutao vode, te je najvjerovatnije upravo zbog toga izgubio svijest.

Spasioci su krenuli u spašavanje, te su izvukli muškarca. Hitna medicinska pomoć stigla je u roku od 12 minuta, te su počeli s oživljavanjem unesrećenog muškarca, te ga prevezli, zajedno s dječakom u pulsku Opštu bolnicu.

Dječak je za sada dobro.

– Čovjek je vikao help, help iz petnih žila dok se borio s valovima. Nadam se da će preživjeti – rekao je Zoran Đorđević koji se slučajno našao na plaži.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA