Trebaju nas još drastičnije prozivati za previsoke plate i nerad!

1207
Sredoje Nović

O platama političara u državnim institucijama, koje nekada prelaze i 7 000 KM, priča se i danas. Sredoje Nović naglašava da ih javnost treba “još drastičnije prozivati za previsoke plate i nerad”.

Šef Kluba Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović (SNSD) kritikovao je “ustaljenu praksu nedolaska članova Savjeta ministara BiH na sjednice” ovog doma i uskraćivanje odgovora na delegatska pitanja.

Pročitajte i:

Plate poslanika

SRPSKACAFE pita poslanike: Čime ste zaslužili platu od 7 000KM!?

– Nama u parlamentu ovo treba. Mi smo krivi što u sali nema nijednog ministra iz Savjeta ministara BiH. Sramota je i zbog javnosti u BiH da se danas od 18 članova Savjeta ministara pojave samo jedan zamjenik ministra i sekretar ministarstva. To je sraman potez. Mi to zaslužujemo kao paralamentarci koji biraju i nadziru rad Savjeta ministara BiH. Zato i treba javnost da nas još drastičnije proziva za previsoke plate i nerad – rekao je Nović.

Podsjećamo, platama poslanika u Parlamentarnoj skupštini i delegata u Domu naroda, portal SrpskaCafe se intezivno bavio tokom ove sedmice.

U tekstu Spisak 50 najplaćenih: Tadić prvi iz Srpske, slijede ga SNSD-ovci! objavljen je spisak 50 najplaćenijih državnih funkcionera. Podsjećamo, na čelu kolone predstavnika iz Srpske je Ognjen Tadić, a slijede ga Lazar Prodanović, Nebojša Radmanović, Sredoje Nović, Mladen Ivanić, Milica Marković, Mladen Bosić…

“Lider tabele” Ognjen Tadić, koji je delegat u Domu naroda, nije želio da govori o svoj plati, dok je vicešampion Lazar Prodanović, koji je poslanik u PS BiH, priznao da poslanici nisu zaslužili plate kakve trenutno imaju. Najzanimljiviji odgovor je ipak imala poslanica u PS BiH Dušanka Majkić, koja je istakla da je zaslužila platu od preko 6 300 KM, ali i da ima empatiju prema onima koji mjesečno ne zarađuju više od 500 KM.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA