Todorić podnio ostavku

642

Ivica Todorić podnio je danas ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora (NO) “Konzuma”, saopštio je osnivač koncerna “Agrokor”.

U saopštenju se navodi da, od 10. aprila kada je Vladin povjerenik Ante Ramljak preuzeo upravljanje “Agrokorom”, Todorić ni na koji način nije učestvovao u bilo kakvim radnjama u vezi sa kompanijom.

– Za mene je potpuno neprihvatljivo da učestvujem u bilo kakvim upravljačkim, nadzornim ili bilo kojim drugim organima Agrokora. Od uprave sam očekivao da će, u skladu sa zakonom, sprovesti sve odluke u vezi sa mojim razrješenjem sa svih upravljačkih, nadzornih i ostalih funkcija, a u čemu nisam lično želio da učestvujem – naveo je Todorić u saopštenju.

On kaže da nije mogao pretpostaviti da uprava “Agrokora” ne može sprovesti svoje odluke putem organa upravljanja.

– Nastalu situaciju vidim isključivo kao rezultat neuspjelog dogovora uprave sa jednim od dugogodišnjih poslovnih partnera Agrokora. Budući da uprava nije riješila tu situaciju, iako ima i mogućnost i odgovornost za to, podnio sam ostavku na mjesto predsjednika NO Konzuma – navodi Todorić.

Ramljak je izjavio ranije danas, nakon skupštine dioničara “Konzuma”, da predstavnici dioničara nisu glasali za opoziv Todorića sa mjesta predsjednika Nadzornog odbora.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA