Tjelohranitelju dobojskih političara ukinuta presuda za silovanje

1218

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu Predragu Cvijiću iz Doboja koji je u januaru ove godine osuđen na četiri godine zatvora zbog silovanja sugrađanke.

Odlukom suda cijeli postupak je vraćen na novo suđenje Okružnom sudu u Doboju, a Cvijiću je istovremeno ukinuta mjera pritvora i pušten je da se brani sa slobode.

– Tužilaštvo je uložilo žalbu na rješene o ukidanju pritvora, ali je ona odbijena kao neosnovana – rekla je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Cvijić, koji je u Doboju radio kao tjelohranitelj lokalnim političarima, optužnicom se tereti da je u periodu od marta do juna prošle godine u više navrata silovao ženu. Kako bi je prisilio na seksualne odnose žrtvi je prijetio da će je ubiti, te da će nauditi njenoj porodici.

Prema nezvaničnim informacijama žrtva je radila kao konobarica u jednom ugostiteljskom objektu na području Doboja, a optuženi je svakodnevno tu dolazio da pije kafu. Često je znao da ostane do završetka njenog radnog vremena, a u martu je nesrećnu ženu uspio da uvuče u svoj automobil, da bi je potom silovao. Raznim prijetnjama žrtvu je prisilio da nastavi da se viđa s njim. To uopšte nije krio pa se svojim prijateljima hvalio da je u vezi sa “strašno dobrom ribom”. Od njegovih prijatelja djevojka je počela da dobija poruke intimnog sadržaja. Nakon što više nije mogla da podnese prijetnje i pritiske žena se obratila policiji i nasilnik je uhapšen.

U ukinutoj prvostepenoj presudi proglašen je krivim za “produženo krivično djelo silovanja”.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA