Teslićankama finale Izbora za Mis folklora (VIDEO)

806

Finalistkinje Izbora za Mis folklora Balkana, ove godine, su tri Teslićanke. Od stotine prijava djevojaka koje se bave folklorom i njeguju tradiciju, žiri u Ljubljani, je baš ove tri djevojke proglasio za najljepše.

Vanja Todorović, Jelena Janjić i Andrea Toprek sa nestrpljenjem iščekuju kraj avgusta, kada će otputovati u Ljubljanu, te sazanti konačan rezultat.

– Kada sam čula da smo nas tri iz Teslića prosle bile smo veoma srećne. Jedna na drugu ne gledamo kao na konkurenciju. Radujemo se odlasku u Ljubljanu – rekla nam je Vanja.

Uzbuđenja ne manjka ni kod Jelene.

– Najmlađa sam učesnica od nas tri cure. Bez obzira na to rukovodstvo me prijavilo. Veoma sam uzbuđenja i drago mi je da smo stigle do kraja jer se nismo nadale. Radujem se novom iskustvu i druženju tamo – kaže ona.

Andrea se takođe raduje putovanju u LJubljanu.

– Za izbor Miss folklora u Ljubljani ne očekujem ništa spektakularno, radujem se sklapanju novih prijateljstava – dodala je.

Vanja, Jelena i Andrea su dugogodišnje članice teslićkog Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta”. S obzirom da ovo društvo broji više od 50 djevojaka koje su mogle da se takmiče, nije nimalo jednostvano bilo, kažu, ni izabrati njihove predstavnike.

Izbor za Mis folklora Balkana Ljubljana 2017 organizuje Savez srpske dijaspore Slovenije i Udruženje srpskih književnika Slovenije. Konačan redoslijed tri Teslićanke biće poznat 26. avgusta u Ljubljani tokom manifestacije “8.veseli dani srpske dijaspore Slovenije”.

Ovaj Izbor organizuje Udruženje srpske dijaspore Slovenije.

Biljana Stokić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA