Tereza Mej: Dosta je ekstremizmu

966

-Vrijeme je da kažem: Dosta je! Svako treba živjeti kao što bi inače želio da živi. Naše društvo treba nastaviti funkcionisati u skladu s našim vrijednostima. Ali, kada je riječ o ekstremizmu i terorizmu, stvari se moraju promijeniti- rekla je Mej.

Mej je kazala da je većina od 48 povrijeđenih u terorističkim napadima životno ugrožena i da vlasti trebaju sprovesti još oštrije mjere jer “terorizam rađa terorizam”.

Kako kaže, vlada će morat sprovest teške, a “vjerovatno i omalovažavajuće” razgovore u vezi širenja ekstremizma dodajući da napadi u Vestminsteru, Mančesteru i Londonu nisu bili povezani, ali da ih povezuje “jedinstvena ideologija zla, prema kojoj zapadne vrijednosti nisu u skladu s islamom”.

-To je ideologija koja je perverzija islama i perverzija istine. Borba sa ovom ideolgijom je jedan je od velikih izazova našeg vremena. Ipak, mi ideologiju ne možemo pobijediti samo vojnom intervencijom- rekla je Mej.

Premijerka Velike Britanije otkrila je da je policija u ovoj zemlji od marta osujetila pet ozbiljnih zavjera za napade pozivajući pri tome na kontrolu sajber prostora kako napadači ne bi mogli da ga koriste.

Ona je dodala da će predizborna kampanja biti nastavljena u ponedjeljak i da će parlamentarni izbori biti održani u četvrtak 8. juna.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA