Sutra izbori u Velikoj Britaniji

695

Britanski političari završili su posljednje obraćanje glasačima pred sutrašnje vanredne parlamentarne izbore, koji će definisati pristup Velike Britanije pregovorima o napuštanju EU, prenijeli su britanski mediji.

Mediji konstatuju da su predstojeći izbori, kao i posljednja sedmica kampanje, pali u sjenku nedavnih terorističkih napada u Londonu i Mančesteru.

Britanski premijer Tereza Mej pozvala je na vanredne parlamentarne izbore prije skoro dva mjeseca, u namjeri da ojača parlamentarnu većinu pred početak pregovora o “Bregzitu”.

Mejeva je na mitingu u Noriču izjavila je da bi glasači trebalo da postave sebi ista pitanja kao i na samom početku kampanje i da se, prije svega, zapitaju kome vjeruju da će uspostaviti jaku i stabilnu vlast koja će da postigne sporazum koji je najbolji za Veliku Britaniju u Evropi.

Lider britanske opozicije Džeremi Korbin izjavio je tokom mitinga u Korvin Beju na sjeveru Velsa da je izbor veoma jednostavan i da Britanci mogu da izaberu “još pet godina pod trenutnom Vladom, što podrazumijeva još pet godina štednje, još pet godina raznih rezova ili mogu da izaberu nešto drugo”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA