Šukalova prozivka: Nakon Savanovića, Mirjanić

995

Nakon javne prozivke narodnog poslanika Adama Šukala, ministar rada boračko-invalidske zaštite RS našao je za shodno da se opravda i to javno. Tvrdi da nije u sukobu interesa i da nije bilo “štele” pri zapošljavanju njegove supruge.

– Moja supruga se žrtvovala zbog mene i došla da radi u Banjaluku. Nakon 38 godina rada zamijenila je posao na neodređeno vrijeme u sudu u Mrkoniić Gradu, za posao na određeno u Fond za zaštitu životne sredine. Ne vidim u tome ništa sporno – pravdao se ministar.

Fond nije u nadležnosti njegovog ministarstva tako da nema sukoba interesa, tvrdi ministar. Savanović kaže i da zaposlenje supruge u Banjaluci neće dodatno koštati poreske obveznike.

– Praktično sud finansira Vlada kao poslodavac i ona je bila projektovana naravno pošto je bila na neodređeno za platu i praktično ta plata je samo prenesena u ekologiju u Fond i ne vidim ništa što bi bilo suprotno zakonskoj regulativi – kaže Milenko Savanović, ministar rada boračko-invalidske zaštite RS.

Reakcija ministra zatekla je Adama Šukala dok je dopunjavao prijavu koju je juče podnio Komisiji za utvrđivanje sukoba interesa. Uz ime ministra rada dopisaće i ono ministra poljoprivrede, jer je saznao da i kćerka Steve Mirjanića odnedavno radi u istom Fondu. To je još gore, kaže Šukalo, jer je Mirjanić predsjednik Upravnog odbora.

Zvanična potvrda te informacije iz Fonda za zaštitu životne sredine nije stigla, a već drugi dan ni traga ni glasa nema ni od direktora Srđana Todorovića.

I ministar poljoprivrede je bez komentara. Šukalo tvrdi da će stvari dovesti do kraja, a najavljuje i prijavu Repubičkom inspektoratu, jer nije bilo javnog konkursa.

– To nema nikakve veze sa procedurom javog konkursa i oni svojim političkim partijskim zloupotrebama i sukobima interesa i nepotizmima u njihovim porodicama. Oni svojim primjerom daju put kuda treba da idu mladi ljudi.Treba da idu u inostranstvo, jer se ovde ne mogu zaposliti od njihovih kćerki i žena – naveo je Adam Šukalo, poslanik u Narodnoj skupštini RS.

Još jedna žena našla se u središu sukoba ministra i narodnog poslanika, jer je nakon javne prozivke i Milenko Savanović izvukao keca iz rukava. Poručuje Šukalu da stranka čiji je donedavno bio predsjednik, ima jednu radnicu koja radi na crno.

– Ne treba se on pozivati na Zakon o radu. Poznato je da radnica koja radi kod njega u partiji praktično nema uplaćene doprinose već pet godina – riječi su ministra Savanovića.

I naravno da je Šukalo uzvratio paljbu.

– Ministar klasično pokušava da obezvrijedi moju prijavu. Apsolutno demantujem to što je izjavio i stojim na raspolaganjau da zajedno odemo u Poresku upravu i za jednu jedinu radnicu koju imamo zaposlenu dokažemo da su joj uplaćeni svi doprinosi – odgovorio je Adam Šukalo.

Padaju i niski udarci. Savanović kaže da Šukalo nema kredibilitet u “intelektualnom smislu”, jer je svima poznato kako je izabran za narodnog poslanika. Šukalo i danas poziva ministra da podnese ostavku. Nudi i svoju u Skupštini, ako se dokaže suprotno.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA