Suđenje Slobodanu Markoviću: Odbrana sumnja u težinu povreda

1177

U Okružnom sudu u Banjaluci jutros je nastavljeno suđenje bivšem direktoru Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS Slobodanu Markoviću (57), optuženom za pokušaj ubistva Biljane Keserović (52), na kome je odbrana tražila dodatno vještačenje žrtvnih povreda.

Markovićev branilac, advokat Miljkan Pucar od suda je tražio da se odbrani odobri vještačenje radioloških snimaka žrtvinih povreda, što je sud i prihvatio.

– Odbrana smatra da Keserovićeva u napadu nije zadobila teške povrede, kako to tvrdi tužilaštvo, već da se tu radi o drugoj vrsti povreda. Uostalom i vještak odbrane dr Nermin Sarajlić je rekao da ona nije zadobila teške povrede – rekao je Pucar.

Spuštena glava

Odbana se požalila sudu zbog toga što se optuženi Marković već sedam mjeseci nalazi u pritvoru. Po mišljenju advokata Miljkana Pucara to je predugo i neosnovano.

Inače od prvog pojavljivanja pred sudom optuženi Marković sva ročišta prati pognute glave i oborenog pogleda. To ponekad zna da traje satima i na prste jedne ruke se može izbrojati koliko je puta podigao pogled prema sudskom vijeću. Na ročištima ništa ne komentariše, dok na svjedoke i vještake uopšte ne obraća pažnju.

Na ranijim ročištima vještak tužilaštva dr Ljubomir Curkić je u svom nalazu i mišljenju naveo da je Keserovićeva u napadu zadobila najmanje devet odvojenih udaraca i to tri u glavu, dva u grudi i četiri po rukama. Od toga, kako je rekao Curkić, četiri povrede su bile teške i to nagnječenje mozga, prelom šestog vratnog pršljena, te drugog i devetog rebra.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka Markovića tereti da je 5. decembra prošle godine napao i brutalno pretukao Keserovićevu u podzemnoj garaži njene zgrade. U optužnici se navodi da je Marković pod točkove njenog “pežoa 3008” podmetnuo cjepanice, kako bi je onemogućio da se isparkira. Kada je izašla da pomjeri cjepanice nasrnuo je na nju i brutalno je izudarao drvenom palicom, oblijepljenom selotejp trakom. Prilikom napada bio je maskiran hirurškom maskom, a na sebi je nosio zeleni kombinezon, kačket i hirurške rukavice. U optužnici se navodi da je žrtvu tukao po cijelom telu i da joj je glavom udarao od asfalt. Dva puta je pokušao da je ugura u automobil u čemu nije uspio jer mu je žrtva pružila otpor. Potom je pokušao da je uguši komadom platna, koji je ona nekako uspjela da skloni s usta i počne da doziva pomoć. Njene povike čuo je Nemanja Čigojević koji je viknuo Markoviću: “Šta to radiš čovječe”, nakon čega je ovaj krenuo da bježi iz podzemne garaže. Na ulici ga je sustigao banjalučki advokat Darko Kremenović koji je uspio da ga savlada i zadrži do dolaska policije. Iako se kao motiv napada pominjao navodni novčani dug, Keserovićeva je to negirala.

Vezane vijesti: 

Marković dobio amneziju zbog straha od kazne!

I vještak odbrane psiholog Nadežda Savjak je na ranijim ročištima ocijenila da je Marković imao motiv da napadne i pretuče Keserovićevu, ali da isto tako ima motiv da o tome ćuti.

– On nije psihotična osoba i moj je utisak da je između njega i te žene postojao određeni odnos zbog kojeg je bila ugrožena neka njegova potreba. Imao je motiv da uradi to što je uradio, ali on o tome ne želi da priča – rekla je Sovjak.

Suđenje je odgođeno za 14. jul.

O. MATAVULJ

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA