Stražar ubio mladića i podmetnuo požar

1458

Stražar u objektu preduzeća “Slavonija Di” u Mostaru V. T. (59), ubio je hicem I. A. (25), te nakon toga zapalio zgradu kako bi prikrio tragove, rečeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Načelnik opšteg kriminaliteta u sektoru kriminalističke policije kantonalnog MUP-a Draženko Miletić rekao je na konferenciji za novinare da su dvojica rođaka I. A. (25) i S. N. (25), pripadnika romske populacije koji se bave sakupljanjem sekundarnog otpada, u nedjelju, 18. juna, ušli u objekat “Slavonije DI” misleći da nema nikoga i da je stražar otišao.

– U jednom trenutku nisu vidjeli stražara i ušli su, ali ih je dočekao V. T. koji im je rekao da stanu opalivši hitac u vazduh. S. N je uspio pobjeći kroz razbijeno staklo, a I. A nije uspio izaći – rekao je Miletić.

Prema njegovim riječima, mladiću je prišao V. T. koji je sa njim počeo da se nagurava i da ga udara drškom pištolja.

– S. N. je pokušao izvući rođaka i gledao je kada je V. T. ispalio metak. I. A. je pao i nije se više dizao. To je vidio svjedok koji je pobjegao, jer je i prema njemu bio uperen pištolj – rekao je Miletić.

On je dodao je da je V. T. potom podmetnuo požar u objektu da bi prikrio tragove.

U nedjelju je na objektu “Slavonije Di” u naselju Rudnik izbio veliki požar u kojem je objekat izgorio.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA