Stiže ljeto, stižu paklene vrućine!

1914

Ljeto počinje sutra u 6 sati i 24 minuta. Meteorolozi upozoravaju da ljetni dani sa sobom donose “pakao” za južnu Evropu.

Meteorolozi su ranije najavili duga razdoblja vrućine i nekoliko opasnih toplotnih udara koji će stvarati probleme na području južne i istočne Evrope.

Dugo, vruće ljeto očekuje se širom južne Evrope, a očekuju se dugi periodi natprosječno visokih temperatura na području Italije i Balkana, piše “Aku veder“.

Posebni talasi vrućina očekuju se tokom juna i jula, a temperature iznad 32 stepena biće uobičajene tokom cijelog ljeta.

mostar-vrucine-ne-prestaju-u-narednim-danima-jos-gore

Toplo i sušno vrijeme će se sa Italije i Balkana premiještati na istok Evrope. Ipak, intenzitet toplote od Poljske do Balktika, preko Bjelorusije i Ukrajine neće biti toliko jak.

Najveća opasnost od pojave dužih, opasnih toplotinih udara biće na području Makedonije, Mađarske i Rumunije.

Još jedno sušno ljeto očekuje Španiju i Portugal, navodi “Aku veder“, a to će povećati prijetnju šumskih požara. Jedan od najgorih požara u istoriji zemlje pogodio je Portugal i tom prilikom poginulo je više od 60 osoba.

pxl_160615_10930800

Međutim, vremenskih neprilika biće i u Njemačkoj i Poljskoj, tamo se prema prognozama, tokom ljeta mogu očekivati jake oluje.

Inače, dan pred zvaničan početak ljeta, jugozapad SAD pogodile su velike vrućine, a temperature u pojedinim gradovima dostigle su i 48 stepeni Celzijusa.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA