Srpske košarkašice kreću u odbranu zlata

714

Srpske košarkašice utakmicom protiv Grčke u petak kreću u odbranu evropskog zlata na šampionatu u Pragu.

Selektor Stevan Karadžić ističe sjajnu atmosferu koja vlada u ekipi koja je prije dvije godine bila prvak Evrope u Budimpešti, a prošle bronzana na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

– Grčka je nezgodan i iskusan protivnik, imaju pet-šest igračica preko 30 godina, ove sezone njih nekoliko je igralo zajedno u Olimpijakosu. Nemaju baš dugačku klupu, moraćemo da ih dobro pritisnemo u odbrani i izmorimo, pošto nemaju mnogo adekvatnih izmjena. Nadam se da će utakmica biti u visokom ritmu jer nam to odgovara – rekao je Karadžić.

Kada je u pitanju zdravstveni bilten, Ana Dabović normalno trenira, a uskoro će i Sonja Petrović polako da se uključi poslije povrede.

– Sonja je jedan dio odradila u srijedu i nadam se da će za dan-dva situacija sa njom biti još bolja. Trudićemo se da je što manje koristimo, dok se ne bude osjećala maksimalno dobro.

Petrovićeva najvjerovatnije neće biti u konkurenciji za duel sa Grkinjama.

– Za sada, kako stoje stvari, ne vjerujem da ću odigrati prvu utakmicu, a za dalje ćemo vidjeti… Bitno je da su ostale djevojke spremne, Ana se uglavnom vratila u trening. Vjerujem da će one biti toliko dobre da ja neću ni osjećati potrebu da se pretjerano brzo vraćam – navela je Petrovićeva.

Kapiten Jelena Milovanović naglašava da dobro poznaje prvog protivnika na EP.

– Evina Malci im je najbolja igračica i to ubjedljivo, a imaju još dvije koje dominiraju. Naravno, tu je i ostalih 12, ali ako vodeći trio zaustavimo, biće lakše igrati. Mi smo spremne i to je najbitnije, idemo da damo maksimum i nadamo se pobjedi – zaključio je Milovanović.

Utakmica između Srbije i Grčke igra se u petak od 18 časova. Pored Srbije i Grčke, u istoj grupi su još Francuska i Slovenija.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA