SRPSKACAFE otkriva: Oštetili “Planinu” za 4,4 miliona KM!

1324

Uprava kriminalističke policije MUP RS podnijela je krivičnu prijavu protiv vlasnika i direktora firme “Natura Vita” doo Slatina – Teslić Vlade Đurića i njegovih saradnika Dragana Nikolića, Milorada Petrovića i Saše Đurića zbog sumnje da su oštetili firmu “Planina” iz Blatnice za 4 438 238 KM.

Prijava je dostavljena Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju, a osumnjičenima se na teret stavlja da su počinili krivična djela zloupotrebe ovlašćenja u privredi, za koje je zaprijećena kazna od jedne do 10 godina zatvora, te falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga i isprava gdje je zaprijećena kazna do tri godine zatvora.

– Prijavljeni se sumnjiče da su oštetili privredno društvo i akcionare firme “Planina” iz Blatnice za iznos od 4 438 238 KM, za koliko su pribavili protivpravnu imovinsku korist preduzeću “Natura Vita” – saopštio je MUP RS.

Nezvanično saznajemo da se prijava odnosi na prodaju Robne kuće u Blatnici kod Teslića, koja je bila u vlasništvu “Planine”, a čiji je većinski vlasnik nakon privatizacije postala Đurićeva “Natura Vita”, a oko 40 odsto akcija ostalo u vlasništvu države. Po preuzimanu te firme Đurić i njegovi saradnici su raznim ugovorima, od kojih su neki bili i fingirani, stvorili velike obaveze prema “Natura Viti” pomoću čega su nezakonito došli u posjed atraktivne nekretnine u kojoj se nalazila robna kuća.

O. M.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA