Srbija spremna za duel sa Velsom

663
___

Najbolja reprezentacija Srbije u nedhelju, 11.juna od 20.45 časova igra možda jednu od ključnih utakmica na putu do Svjetskog prvenstva u Rusiji, protiv Velsa na stadionu „Rajko Mitić“.

– Prošle su brzo dvije nedelje, od dana kada smo se okupili. Sve je bilo dobro, osim onih uvodnih problema zbog povreda, kada Fejsa i Radoja nisu mogli da ostanu sa nama.Drugih problema nismo imali, spremali smo kao i uvek, a ono što me raduje jeste prisutna želja igrača za dokazivanjem iako ova utakmica dolazi na kraju sezone. Dobro smo odradili ovaj period i dobro se spremili za meč sa Velšanima.Spremni smo i siguran sam da ćemo sutra, pred nadam se punim stadionom, odigrati kako treba.Naravno, naš cilj je poznat, to su tri boda i uveren sam da će momci dati svoj maksimum kako bi pobedili i osvojili bodove koji su nam neophodni za plasman na Svetsko prvenstvo. Znamo da imamo jakog protivnika koji ima iskustva za ovakve utakmice, rivala koji je pokazao kvalitet na Evropskom prvenstvu, ali imamo i mi svoje adute i kvalitete koje smo pokazali u prethodnim utakmicama. Zbog toga i jesmo na prvom mestu naše grupe i učinićemo sve da na tom mestu i ostanemo – rekao je u uvodnom djelu konferencije za medije, selektor Slavoljub Muslin.

Branislav Ivanović je u svom uvodu bio kratak i jasan.

– Spremni smo kao ekipa i nadam se da ćemo na terenu učiniti sve što je neophodno kako bi ostvarili pozitivan rezultat – prenio je raspoloženje saigrača kapiten Branislav Ivanović.

Velške predstavnike medija interesovalo je, da li ona visoka pobjeda u Novom Sadu od 6:1 može da ima bilo kakav uticaj na sutrašnja dešavanja na stadionu Rajko Mitić?

– Svaka utakmica je za sebe, posebna i ne može da se govori o onome što je bilo. Od tada je Vels bio učesnik Evropskog prvenstva i pokazao veliki kvalitet. Radi se o veoma dobroj selekciji, a mi ne razmišljamo o onome što je bilo već smo fokusirani samo na sutrašnji meč. Imamo ispred sebe veoma kompaktan tim i znamo da nas očekuje veoma težak zadatak – rekao je Branislav Ivanović.

Selektor Slavoljub Muslin je na kraju odgovorio na pitanje domaćih novinara koje se odnosilo na minuli tok kvalifikacija.

___
___

– Mnogo toga se promenilo od dana kada smo ja i moji saradnici zajedno sa ovim momcima. Kada se radi o samoj organizaciji igre, koja je čvršća i bolja, veri u sebe i svoj kvalitet koji je dolazio do izražaja onda kada je to bilo najvažnije. Da li je to protiv Velsa u Kardifu ili Gruzije u Tbilisiju ili kao u slučaju protiv Republike Irske u prvoj utakmici kada smo gubili a onda se vratili u igru. I uvek se video napredak, kako na treninzima, tako i utakmicama.A naravno, možemo i još bolje i još više.

Kao zaključak uslijedila je jasna poruka selektora.

– Mislim da smo po svemu prikazanom najkvalitetnija reprezentacija u grupi, imamo dobre igrače, a ono što moramo da popravimo, jeste da smanjimo rizik od tih individualnih grešaka i da ih eliminišemo. Možemo da budemo i još efikasniji bez obzira na činjenicu da ih i sada dosta postižemo. Sve, dakle,zavisi samo od nas i ukoliko budemo pravi do kraja, mislim da možemo da završimo kvalifikacije na prvom mestu- zaključio je Slavoljub Muslin.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA