Spremite se, stiže najveći i najskuplji televizor na svijetu!

806

Odlične vijesti stižu za one čiji je dnevni boravak dovoljno veliki za smještaj ekrana sa svjetskim rekordom od 262 inča ili 6,65 metara.

Austrijska firma C SEED, proizvođač luksuzne elektronike, predstavila je najveći 4K televizor na svijetu. Tehnološki inovatori su ovaj  put pažnju usmjerili na zatvoren prostor i stvorili pravu kinematografsku zabavu širine 6,14 metara i visine 2,57 metara. Televizor C Seed 262 najveći je i najskuplji televizor na svijetu, s impresivnom dijagonalom ekrana od 262 inča.

Divovski TV moći će kupiti samo oni dubokog džepa, budući da njegova cijena iznosi vrtoglavih 539 000 američkih dolara, a instalacija programa za upravljanje uređajem koštaće dodatnih 38 500 dolara. To znači da je cijena ovog TV-a viša od, pristojnog stana, kuće na moru i automobila zajedno. Televizor ima LED TV ekran s crnom LED tehnologijom za veći kontrast, visoku rezoluciju slike od 4096 x 1716 piksela, maksimalnu svjetlost od 800 nita (cd/m2), najnoviju UHD tehnologiju za još dinamičniju sliku i spektar boja daleko izvan uobičajenih televizora.

Od drugih funkcija treba istaći deset integrisanih zvučnika za kino prostorni zvuk tipa 9,1 te luksuzni motorzovani paravan koji pokriva televizor kada se on ne koristi. Onima koji se odluče da kupe ovaj televizor trebaće itekako čvrst nosač za zid, s obzirom na to da je C Seed 262 težak 798 kilograma. Uređaj će širom svijeta biti dostupan već ovog ljeta.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA