Spaleti u Interu

714

Dogovor između uprave Intera i Lučana Spaletija je postignut, javljaju svi najvažniji mediji na Apeninima, koji pišu da će dosadašnji trener Rome u ponedjeljak potpisati dvogodišnji ugovor sa milanskim velikanom.

Do finalizacije pregovora došlo je u Firenci, gdje su obavljeni završni razgovori i pružene ruke između dvije strane. Na današnjem sastanku sa iskusnim strategom našli su se sportski direktor Intera Pjero Auzilio i glavni klupski administrator Đovani Gardini.

Spaleti će zarađivati 4.000.000 evra godišnje, s opcijom produžetka saradnje na još godinu dana. Bivši trener Vučice ponovo će imati priliku da sarađuje sa Valterom Sabatinijem, koji ga je i doveo u Rim, a sada je tehnički direktor skupocjenog Interovog projekta.

Spaleti je trenersku karijeru započeo u u Empoliju 1995. godine, gdje je za dvije sezone klub doveo od Serije C do Serije A. Kasnije je radio u Sampdoriji, Veneciji, Udinezeu i Ankoni. Prvi put je u Romi bio od 2005. do 2009. godine i dva puta igrao nokaut fazu Lige šampiona, dok su prvi šampionski trofeji stigli u Zenitu 2010. i 2012. godine. U drugom boravku u Rimu obezbjedio je Vučici plasman u Ligu šampiona, a sada u Interu sa njim imaju najviše domete, a to su Liga šampiona i Skudeto.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA