SNSD, DNS i SDA okupili novu većinu u Srebrenici

1259

U Srebrenici je u toku novi politički preokret! SNSD, DNS i pet odbornika većinske frakcije Saveza SDA-SBiH formirali su vlast u ovoj opštini.

Predsjednici opštinskih odbora SNSD-a u Srebrenici Radomir Pavlović i DNS-a Velibor Rankić, te povjerenik SDA za Srebrenicu Ramiz Salkić potpisali su juče koalicioni sporazum o formiranju nove skupštinske većine u ovoj opštini koju će činiti 12 odbornika.

Pavlović je rekao da će novu skupštinsku većinu činiti pet odbornika većinske frakcije Saveza SDA-SBiH, isto toliko odbornika SNSD-a i dva odbornika DNS-a.

Većinska frakcija SDA tako se priklonila novoj većini, koja će imati jednog odbornika više u odnosu na prethodnu koaliciju okupljenu oko te stranke. Ta većina u kojoj su, osim SDA, bili i SDS, PDP, SRS, Pokret za preokret i odbornik koji je napustio SDP BiH, imala je 11 odbornika. U opoziciji i dalje ostaju dva odbornika manjinske frakcije SDA u parlamentu i jedan odbornik SDP-a BiH.

Pavlović je kazao da će biti poništene odluke o imenovanju vršilaca dužnosti načelnika odjeljenja koje je 28. aprila donijela sada već bivša skupštinska većina, kao i odluke o imenovanju vršilaca dužnosti direktora pojedinih lokalnih preduzeća i ustanova.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA