Slađana Ilić na čelu Organizacije žena u DNS-u

1210

Slađana Ilić izabrana je danas za predsjednika Organizacije žena Demokratskog narodnog saveza (DNS).

Ilićeva je rekla da će jedan od prvih ciljeva biti formiranje opštinskih organizacije žena DNS-a u lokalnim zajednicama u kojima to još nije učinjeno.

– U istočnom dijelu Republike Srpske, iz kojeg dolazim, još ima opštinskih organizacija u kojima nema odbora žena i na to ću prvu usmjeriti svoje aktivnosti – rekla je Ilićeva nakon Izborne skupštine Organizacije žena DNS-a.

Ona se zahvalila članicama Organizacije na ukazanom povjerenju, te navela da će joj u obavljanju nove funkcije značajno pomoći i iskustvo koje je stekla kao potpredsjednik ove organizacije.

– To mi je pomoglo da već imam smjernice u kojim oblastima bi trebalo nastaviti istim smjerom, a šta bi trebalo promijeniti – rekla je Ilićeva.

Ona je dodala da će se truditi da kao prosvjetni radnik nastavi i još poboljša saradnju sa organizacijama mladih.

Generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić rekao je da je ovo završni čin izbornih procesa u DNS-u pred izbornu skupštinu koja će biti održana 17. juna u Banjaluci.

On je naveo da će izbornoj skupštini DNS-a prisustvovati 1 329 delegata, koji su izabrani u svojim lokalnim organizacijama, regionalnim odborima, Organizaciji mladih i Organizaciji žena.

Rodić ističe da je izborni proces u proteklih šest mjeseci “dao novu snagu DNS-u”, te da ova stranka ide putem koji se gradi već 17 godina.

– Izborna skupština 17. juna biće završni čin jedne politike u ovom periodu, nakon čega se DNS sprema za opšte izbore – rekao je Rodić.

On je naveo da DNS danas ima više od 40.000 članova organizovanih u devet regionalnih odbora u Republici Srpskoj i jedan u Federaciji BiH.

Izbornoj skuštini prisustvovala je i član DNS-a Lejla Rešić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA