SBB neće podržati akcize, Radončić prozvao “bračni diktatorski par”

914

Predsjednik SBB-a i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Fahrudin Radončić rekao je kako SBB neće podržati set zakona o povećanju akciza na naftu i naftne derivate te da će ova stranka napustiti vlast čim SDA osigura novu parlamentarnu većinu.

Radončić kaže da je u nedavnom razgovoru s jednim od stranih ambasadora u BiH iznio jasan stav kako politička stranka na čijem čelu se nalazi neće podržati set zakona o povećanju akciza, koji bi se uskoro trebao naći u Parlamentarnoj skupštini BiH. Radončić ističe i da za SBB to više nije aktuelna priča.

– Bakir Izetbegović je u međuvremenu pozvao SBB da napusti vlast, a mi smo rekli da ćemo to uraditi čim on osigura novu parlamentarnu većinu. Kako s njim više niko ne želi istinsku koaliciju, sadašnje stanje je tehnička vlast – rekao je Radončić.

On dodaje da SBB neće zalagati svoj politički status za ljude koji su pokazali da čak i uz njihovu doskorašnju nesebičnu pomoć neće, niti mogu provesti reforme i ići istinskim evropskim putem.

– Njima dati nove milijarde dužničkog novca koji će vraćati svi naši građani, nakon što su svim prljavštinama udarili po reformskom SBB-u, definitivno znači jačati one koji već 27 godina nepopustljivo i feudalno žele da vode zemlju u pogrešnom smjeru – kazao je Radončić.

Istakao je da su “bračni diktatorski par i pet familija” između dva glasanja o akcizama potpuno otkrili svoje pravo lice i namjeru uspostave “lične begovat-države”.

– SBB im, nakon svih naših dobronamjernih nastojanja i Izetbegovićevih montiranih optužnica, ramazanskih propagandnih istupa i Sebijinog iživljavanja nad pacijentima i strukom, više nikada neće dozvoliti da dodatno uzurpiraju vlast i novcem ponovo zaduženih građana rade protiv opšteg interesa – zaključio je Radončić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA