Šavija najavio odlazak iz Slavije?!

852

Predsjednik Slavije iz Istočnog Sarajeva Zdravko Šavija najavio je mogući odlazak sa funkcije predsjednika kluba, u slučaju da se stvari u narednim danima drastično ne promjene.

Prvi čovjek Sokolova istakao je da je stanje u klubu veoma loše, te da su skoro svi digli ruke od njega. Kako kaže, u ovom trenutku on je jedini koji donese poneku marku u kasu kluba.

-Zaista više nemam snage da se borim sa vjetrenjačama. U zadnjih godinu dana svi su digli ruke od kluba, te sve što je klub imao obezbjeđeno, ja sam obezbjedio sam. Od Nove godine, u klub je doneseno svega 800 KM, i to sam ja obezbjedio, jer niko više nema nikakvog interesa da pomaže- istakao je Šavija te najavio mogućnost povlačenja sa ove funkcije.

-U klubu sam pet godina i mislim da sam dovoljno donio. Ja sam narušio svoje zdravlje, svoja privatna prijateljstva sam narušio zarad kluba. Nakon svih ovih godina sam zaključio da se više cijeni tuđi nerad, nego nečiji rad. U narednom periodu će biti održana skupština kluba na kojoj ćemo podvući crtu, ko je i koliko uradio za klub. Ukoliko se stvari drastično ne promjene, dižem ruke od Slavije- jasan je Šavija.

Nakon ispadanja iz Premijer lige, plavo-bijeli su najavljivali ekspresan povratak u elitni rang bh.fudbala. Ipak, da stvari neće ići dobrim tokom , bilo je jasno već nakon prvog dijela sezone. Na kraju, Slavija je igrala u Ligi za opstanak gdje je završila na trećem mjestu sa 42 osvojena boda.

-S obzirom na okolnosti u kojima smo radili, a prije svega mislim na finansije, moramo biti zadovoljni. Mnogo smo dali i na pojačanja, koja su se pokazala kao potpuni promašaji, te smo zadnjih 10 kola igrali sa našim sopstvenim klincima. Bar to je nešto pozitivno. Mislim da ovo i nije loše, ako uračunamo okolnosti u kojima je klub djelovao- istakao je Šavija.

Ni u igračkom kadru, ne cvjetaju ruže. Dosta prvotimaca najavljuje odlazak, adDvojica talentovanih izdanaka Slavijine škole, napustili su klub. Luka Asentić potpisao je za Borac, a golman Ivan Trifković novi je član mostarskog Zrinjskog.

Po svemu sudeći, crni dani u najstarijem fudbalskom kolektivu na Balkanu. Postavlja se pitanje, da li će se naći neko rješenje, ili će još jedan trofejni klub Srpske staviti ključ u bravu?!

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA