Rusi cijene KKI “Vrbas”

688

Košarkaški klub invalida “Vrbas” u subotu, 1. jula nastupiće na turniru u Kidričevu gdje će braniti prvo mjesto od prošle godine.

U ovaj slovenački grad putuju na poziv reprezentacije Rusije sa kojom će odmjeriti snage u polufinalnu. Banjalučani imaju tradicionalne dobre odnose sa Rusima koji su još jednom potvrdili koliko cijene aktuelne šampione NLB lige, Republike Srpske i BiH.

– Nama je izuzetna čast što imamo priliku da učestvujemo na ovako jakom i prestižnom turniru. Posebno nam je zadovoljstvo što su Rusi insistirali na naš dolazak, a i red je da se ponovo pojavimo u Kidričevu kako bismo branili trofej kojeg smo osvojili na prošlogdišnjem takmičenju – izjavio je Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida “Vrbas”.

Pomoć gradonačelnika

Banjalučane muči problem po pitanju finansija te su se iz tog razloga obratili gradonačelniku Igoru Radojičiću.

– Očekujemo pomoć od našeg gradonačelnika kako bismo mogli otputovati na turnir u Sloveniju. Ono u što sam potpuno siguran, a to je, da će igrači na terenu na najbolji način reprezentovati grad na Vrbasu kao što su to činili i bezbroj puta ranije – poručio je Umičević.

U prvoj utakmici u Kidričevu (1.jula) sastaće se domaća selekcija Slovenije i Austrije (9 časova), a potom će igrati: Rusija – KKI “Vrbas”. Nakon toga biće odiran meč za treće mjesto, dok je za 14 časova predviđen finalni okršaj poslije kojeg će se znati pobjednik ove tradicionalne smotre.

S. Babić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA