RK Borac: Stiže treće pojačanje

848
Blizu Gospodske ulice je pivot Tomislav Kušan, koji je prošle sezone branio boje Poreča

Nakon Nemanje Bezbradice i Marka Komnenovića, Rukometni klub Borac uskoro bi trebao dovesti i treće pojačanje, Tomislava Kušana, saznaje SrpskaCafe.

Pivot koji će, po svoj prilici, zadužiti crveno-plavi dres, rođen je 16. decembra 1994. godine u Zagrebu. U juniorskim danima branio je boje Dubrave, dok se na velikoj sceni dokazao u Medvešćaku i Poreču, za koji je igrao tokom prošle sezone. U posljednje dvije kampanje imao je zapažene nastupe, postižući 3,11, odnosno 2,86 golova po meču.

“Nepristojna” ponuda za Vukićevića

S obzirom na to da su Banjalučani već produžili saradnju sa kapitenom Đorđem Ćelićem, dolaskom Kušana bi praktično popunili poziciju kružnog napadača. Prošle sezone ona je bila deficitarna, pa je Duško Hercegovac morao da “uskače” po potrebi.

Uprava kluba zadržala je kostur ekipe koji čine Borčeva djeca, a sada radi na “krpljenju rupa” u timu. Povratnik Bezbradica tako će popuniti lijevu, a Komnenović, koja ima iskustvo igranja za Gračanicu, Derventu, Leotar, Bosnu… desnu bekovsku stranu.

U Gospodskoj ulici se još nadaju da bi Danijel Vukićević, koji je briljirao u odlučujućim šampionskim bitkama, mogao ostati. Ipak, crnogorski bek na stolu ima “nepristojnu” ponudu koju Banjalučani finansijski ne mogu da isprate. Zato je sve izvjesnije da će na vanjskim pozicijama morati da angažuju barem još jednog rukometaša, vjerovatno internacionalca.

Čelnici “crveno-plavih” pregovaraju sa više igrača na različitim pozicijama. Prioritet su svakako golmani, s obzirom na to da su tim napustili Damir Efendić i Milan Kosanović. Kakav će biti epilog svih pregovora, ostaje da se vidi. Ključnu ulogu imaće visina budžeta.
Cilj dupla kruna i sredina u SEHA 

Postoje indicije da bi sponzori mogli “pojačati” ugovore, što bi uz potencijalno proširenje sponzorskog pula za posljedicu imalo stvaranje respektabilnog sastava.

Rukometni klub Borac u novoj sezoni cilja bh. duplu krunu, te zlatnu sredinu u SEHA ligi, pod uslovom da nastupi u prestižnom regionalnom takmičenju.

De. M.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA