RK Borac igra i Evropu i SEHA ligu!

1047
rukometaši Borca

Šampioni BiH, rukometaši Borca, naredne sezone će igrati na tri fronta – u prestižnom Kupu EHF, regionalnoj SEHA ligi, te bh. šampionatu.

Ovu informaciju potvrdio je potpredsjednik kluba iz Gospodske ulice, Marinko Umičević.

– Igrači su na terenu osvojili šampionsku titulu u Ligi BiH i sada će imati priliku da ponovo nastupe u Kupu EHF. Osim toga , poslije godinu dana, opet rukometaši Borc biti dio regionalne lige. Banjalučka publika će ponovo moći da uživa i na djelu vidi ekipe poput aktuelnog prvaka Evrope, Vardara iz Skoplja, Zagreba i druge rukometne velikane iz regiona – istakao je Umičević.

Kao što je poznato banjalučki rukometaši će paralelno igrati i u Premijer ligi BiH u kojoj će braniti šampionski naslov.

– Prošle sezona bila je dosta uzbudljiva i neizvjesna, što se posebno odnosi na mečeve u Ligi za prvaka. Tu su naši igrači uspjeli da budu bolji od Izviđača, Vogošće i Konjuha te su na kraju potpuno zasluženo stilgi do šampionske titule. Dobro je što će ekipa uz evropske i okršaje u SEHA ligi istovremeno igrati i u eliti BiH. Na domaćoj sceni se nadamo novim dobrim rezultatima – dodao je Umičević.

U narednoj takmičarskoj sezoni u ekipi će biti gro igrača koji su ponikli upravo u Borcu. Tako su ugovorne obaveze već produžili kapiten Đorđe Ćelić potom Srđan Mijatović, Marko Ćeranić i Goran Daničić, a u staro jato se vratio i Nemanja Bezbradica.

S. B.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA