Ribnik: Radnici Doma zdravlja u štrajku

1961

Radnici Doma zdravlja u Ribniku stupili su u generalni štrajk zahtijevajući od opštinskih vlasti izmirenje dugova za doprinose, isplatu neto plata za mart i april ove godine, kao i isplatu svih ostalih dugovanja po Zakonu o radu i kolektivnom ugovoru, izjavio je predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske Milenko Granulić.

Granulić, koji je danas u posjeti ovom Domu zdravlja, rekao je Srni da radnici traže i da se potpiše poseban kolektivni ugovor, te da se riješi pitanje poslovodstva ove zdravstvene ustanove.

On je dodao da je svih 38 zaposlenih radnika ribničkog Doma zdravlja od petka u štrajku i da primaju samo hitne slučajeve.

Granulić je naveo da će sa načelnikom opštine Ribnik, menadžmentom i sindikatom razgovarati o mogućnosti rješavanja problema u ovom Domu zdravlja.

Predsjednik Štrajkačkog odbora u Domu zdravlja Ribnik Milica Vasiljević rekla je Srni da zaposleni radnici traže da im se uplate doprinosi i neisplaćene plate.

“Ukoliko opštinske vlasti i menadžment Doma zdravlja ne riješe naš problem, obratićemo se za pomoć Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske”, istakla je Vasiljevićeva.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA