Republikanci spriječili glasanje o sankcijama Rusiji

563

Republikanska većina Predstavničkog doma američkog Kongresa spriječila je glasanje o sankcijama protiv Rusije koje je prethodno odobrio Senat, prenosi agencija “Asošijeted pres”.

Agencija navodi da je umjesto brzog glasanja, na koje su računale pristalice sankcija, nacrt zakona dostavljen Odboru za spoljne poslove koji će procijeniti njegov sadržaj. Ukoliko Predstavnički dom promijeni nacrt zakona i prihvati da ga u novom obliku, uslijediće političko pregovaranje o usaglašavanju o tekstu sa Senatom.

Poznati pristalica sankcija protiv Rusije, kongresmen Eliot Engel, izrazio je zabrinutost zato što su republikanci obustavili izglasavanje zakona.

– Ovo će usporiti proces i dati Bijeloj kući vremena da zamagli ključne napore za pozivanje Kremlja na odgovornost – strahuje Engel.

On je zahtijevao hitno glasanje o prijedlogu zakona.

Senat je sa 98 glasova za i dva glasa protiv odobrio prošle nedjelje nove sankcije protiv Rusije i Irana. Sankcije protiv Rusije “prilijepljene” su u vidu amandmana na prijedlog zakona o Iranu da bi se ubrzalo njihovo usvajanje i otežalo moguće odbijanje predsjednika Donalda Trampa da potpiše zakon.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA