Registracija vozila – gužva, nervoza i čekanje! (VIDEO)

2016

Registracija vozila je, posljednjih mjesec dana, glavna preokupacija Banjalučanima. U CIPS-u ogromni redovi i gužve. Nezadovoljni građani kažu da čekaju i po šest sati. Zna se desiti da dolaze nekoliko dana uzastopno jer ne stignu na red do kraja radnog vremena. Bijesni su što sve sporo ide.

Iz odjeljenja za pravne i kadrovske poslove Policijske uprave Banjaluka kažu da je svaki pokušaj prevare sankcionisan. Dešavalo se da građani uzmu više brojeva, ali su zato sada pojačane policijske kontrole. Više brojeva mogu samo uzeti predstavnici Agencija za posredovanje pri registraciji kojima su na raspolaganju dva šaltera.

– Moram vam reći da dinamika prijema stranaka zavisi od toga koji je zahtjev u pitanju, da li je u pitanju prva registracija ili produženje. Treba ovdje napomenuti građanima da oni mogu svoje zahtjeve za registraciju predati na pisarnici policijske uprave svakim randim danom od 07 do 20 časova i subotom do 13 časova, ali i poštanskim putem oko čega su građani obavješteni na sajtu MUP-a – izjavila je Bojana Sombolac, načelnik Odjeljenja za pravne i kadrovske poslove.

Zakonski rok za obradu registracija je 30 dana, ali su iz Odjeljenja za pravne poslove poručili da zahtjeve obrađuju u što kraćem roku od svega nekoliko dana. Ukoliko građani zahtjev predaju na pisarnici ili putem pošte, nakon završetka dobiju obavještenje. Agencije za posredovanje pri registraciji mogu predati najviše četiri zahtjeva.

Jelena Bojanić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA