Reakcije na Vučićev prijedlog mandatara

1181
Ana Brnabić

Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocijenila je večeras da je izbor predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da za mandatara Vlade predloži Anu Brnabić u najboljem interesu Srbije, a potpredsjednik SPS-a Branko Ružić ocijenio je da to predstavlja duboko promišljen, državnički i politički odgovoran potez.

– Smatram da je odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da za mandatara predloži Anu Brnabić doneta u najboljem interesu naše zemlje i njenih građana, i nakon pažljivog sagledavanja svih okolnosti u kojima se nalazimo – navela je Mihajlović u izjavi za javnost.

Ona je izrazila uvjerenje da će novi mandatar uz podršku članova Vlade, ali i predsjednika Srbije, nastaviti da vodi zemlju putem saradnje sa regionom, Evropom i čitavim svijetom, da Srbiju vodi putem daljeg ekonomskog razvoja, ulaganja u infrastrukturu i nastavka započetih reformi u svim oblastima društva.

– Očekujem da će Ana Brnabić dobiti ubedljivu podršku poslanika u parlamentu i da će biti vođa tima koji će Srbiju i dalje da vodi ka EU i da u naše društvo uvodi toliko potrebne evropske standarde. U ostvarivanju tih ciljeva imaće moju punu podršku“, poručila je Mihajlović – saopšteno je iz Ministarstva građevine.

Na ovu temu oglasio se i potpredsjednik SPS-a Branko Ružić.

– Potez koji pokazuje pre svega viziju, širokogrudost i prepoznavanje želje onih koji su vlasni da nose suverenitet ove zemlje, a to su građani i građanke Srbije – ocijenio je Ružić u izjavi za javnost.

On je naveo da je takođe ovo i epilog velike i zajedničke pobjede SNS i SPS, dvojice predsjednika Vučića i Dačića, i armije birača koji su dali jasnu poruku da žele politički stabilnu, ekonomski razvijenu, socijalno pravednu, međunarodno uvaženu i Srbiju evropskih vrednosti.

– Uveren sam da će Vlada Srbije pod dirigentskom palicom premijerke Brnabić nastaviti da se na uspešan način hvata u koštac sa svim izazovima na spoljnopolitičkom, unutrašnjepolitičkom, ekonomskom i socijalnom planu koji stoje pred nama – rekao je Ružić.

On je istakao i da će SPS svoju državotvornost pokazati i dokazati kroz još predaniji i posvećeniji rad ministara koji će se naći u Kabinetu Ane Brnabić, saopšteno je iz SPS.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA