Raj na zemlji: Deset najljepših plaža na svijetu (FOTO)

2738

Najljepše plaže na svijetu sinonim su za beskonačan mir, uživanje, toplinu i egzotičnost koju pruža bijeli pesak, tirkizno more, modro plava boja dubokih okeana, vreli dani i romantične noći.

Pogledajte skriveni raj na pijesku o kom svako sanja. Predstavljamo vam deset najljepših plaža na svijetu.

Lanikai Beach, Havaji

Oko 800 metara svjetlucavog bijelog pijeska uz zvuk palmi koje se njišu na vjetru, bujna tropska vegetacija i mnogo sunca čine Lanikai jednom od najslikovitijih plaža Havaja. Obala je zaštićena obližnjim koralnim grebenom koji čini površinu vode relativno mirnom. Voda je uvijek plavo-zelene boje i savršena kao sa razglednice.

Nantucket Island, Masačusets

Najpopularnije plaže ovog ostrva u Sjevernom Atlantiku su Surfside i Children's. Voda je relativno mirna, a pijesak je pogodan za pravljenje zamkova što je jedna od glavnih zabava na plaži. Madaker plaža je poznata kao dobro mjesto za surf i po zalascima sunca koje nikako ne treba propustiti, a Quidnet plaža pruza prelijep pogled na Sankaty Head svjetionik.

Fraser Island, Australija

Smješteno na sunčanim obalama Kvinslenda, 259 km sjeveroistočo od Brizbejna, najveće je pješčano ostrvo na svijetu sa prijelepom plažom. Ova svjetska baština je san svakog ekologa, sa 1 664 kvadratna kilometra netaknutog raja prirode – prašume sa 1 000 godina starim drvećem koje raste iz pijeska. Zbog svoje ljepote i turističkih sadržaja podjednako je atraktivno i primamljivo širokom krugu posjetilaca – od kampera ekologa do ljubitelja komfornog i luksuznog smještaja.

St. Bart's, Karibi

Jedno od mnogih ostrva u Karipskom moru, dugo je 13 km, oivičeno sa 20 plaža i uvala,a jedinstveno je zbog mješavine francuskog šika i opuštenosti. Sa prelijepim skrivenim plažama, dobrom francuskom kuhinjom i sofisticiranim hotelima, ovo je mjesto izbora mnogih pripadnika džetseta.

Langkawi, Malezija

Ime ovog ostrva prevodi se kao “zemlja nečijih želja“. Nekada je ostrvo bilo poznato utočiste pirata, ali danas koncept dobrodošlice prevazilazi sve istorijske korijene i predstavlja idealno skrovište za putnike željne bjekstva od obaveza svakodnevnog života. Bijeli pijesak, bujna vegetacija i plaže bez previše gužve pravo su mjesto za odmor i relaksaciju.

Kauna'oa Bay, Havaji

Oko 400m duga plaža u obliku polumjeseca smještena je na Kohala Coast, a bijeli pijesak, palme i mirna, čista, plava voda čine je idealnim mjestom za odmor. Osim kupanja i sunčanja, ljubitelji ovog mjesta mogu da uživaju i u ronjenju i surfovanju. Ipak, oni koji odluče da se kupaju na ovoj plaži, treba da budu pažljivi i imaju u vidu da nema spasioca. Noću se možete ugnjezditi u pijesku, posmatrati vodu i pokušavati da uočite raže koje su u to vrijeme aktivne.

Anse Source d’Argent , Sejšeli

Jedna od najfotografisanijih plaža sveta, Anse Source d’Argent nalazi se na ostrvu La Digue, jednom od 115 ostrva arhipelaga u Indijskom okeanu. Blijedo roze pijesak svjetluca nasuprot granitnih stijena koje se uzdižu u pozadini, a tirkizna voda je relativno plitka i zastićena grebenom od okeanskih talasa. Sa ostrva La Digue moguće je posjetiti susjedna ostrva trajektom, ili čak helikopterom, što predstavlja nezaboravno iskustvo i jedinstven način za upoznavanje ove prijelepe lokacije, nekada zvane i “rajskim vrtom”.

Maldivi

Nestvarno lijep arhipelag u Indijskom okeanu sastoji se od 26 atola – koralnih ostrva prstenastog ili polukružnog oblika sa plitkim zalivom – lagunom u sredini. Ovu grupu od 26 atola čini oko 1 102 manja ostrva, od kojih je naseljeno samo njih 250, a 88 je pretvoreno u ekskluzivna ljetovališta. Pored luksuznih hotela i prirodnih ljepota, Maldivi su poznati i po vjenčanjima. To je dio jedinstvene turističke ponude za sve zaljubljene parove koji požele da se vjenčaju u zavjetuju na večnu ljubav, bosonogi, u ambijentu neopisive ljepote.

Bora Bora, Tahiti

Jedno od magičnih ostrva Francuske Polinezije u Južnom Pacifiku, okruženo lagunom i koralnim grebenom dugo je samo 29 km i oivičeno belim pješčanim obalama. U sredini ostrva nalaze se ostaci nekadasnjeg vulkana u obliku dva vrha – Paia i Otemanu. Nazivaju ga još i “romantično ostrvo” što ga čini pravim mjestom za odmor parova zbog izolovanih plaža, mirne atmosfere i intimnih hotela, a posebnu atrakciju predstavljaju bungalovi sa prozirnim podom na postoljima iznad same površine vode.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA