Radojičić pripremio odluku o Balabanovoj smjeni?!

1850

Nakon poraza u unutrastranačkim izborima u DNS, portal SrpskaCafe prvi je pisao kako aktuelni predsjednik Skupštine grada Banjaluka Budimir Balaban ovih dana pokušava da prikupi novu skupštinsku većinu suprotstavljenu gradonačelniku Igoru Radojičiću, u namjeri da se nametne kao odlučujući politički faktor u gradu.

– Međutim, ova akcija nije prošla neprimjećeno kod Radojičića, koji je, saznavši za ove planove, pokrenuo kontraofanzivu. Već je, koliko čujemo, na putu da okupi novu većinu, bez Balabana i njegovih odbornika. Koliko je situacija uzavrela najbolje govori to što je Radojičić navodno već pripremio odluke o smjeni Balabana, njegovih načelnika i njemu odanih direktora u gradskim preduzećima. Prema tim informacijama, Radojičić je već uspio da nadjača Balabana i da obezbijedi dovoljan broj odbornika za provođenje tog plana u gradskoj skupštini – tvrde sagovornici.

Pročitajte još:

EKSKLUZIVNO: Na pomolu raspad DNS-a i NDP-a u Banjaluci!?

Što se odbornika DNS tiče, na Balabanovoj strani su Stojan Vukajlović i Nenad Šibarević. U isto vrijeme, šef odborničkog kluba Boran Bosančić, koji slovi za desnu ruku šefa Gradskog odbora DNS Nedeljka Čubrilovića, drži Radojičićevu stranu.

S druge strane, nezvanične informacije ukazuju da je Balaban, pored dvojice odbornika DNS, obezbijedio naklonost Milenka Jaćimovića (nezavisni odbornik), te da intenzivno razgovara s Draganom Talićem iz NDP i dvojicom odbornika SP – Darkom Miloševićem i Milanom Milakovićem.

Kako god bilo, čini se da je, šest mjeseci nakon preuzimanja vlasti, gradska administracija prvi put suočena sa do sada najozbiljnijim turbulencijama unutar skupštinske većine, koju je do sada činio 21 od ukupno 31 odbornika.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA