Radnici Centra: Smijenite Veru Sladojević ili stupamo u štrajk

1010

Pred odbornicima Skupštine grada Banjaluka danas bi se trebalo, osim skupštinskih materijala, naći i pismo radnika Centra za socijalni rad Banjaluka kojim traže smjenu direktorke Vere Sladojević, jer će u protivnom stupiti u štrajk.

Radnici tvrde da je izvještaj o radu ustanove za prošlu godinu, koji je nadležna komisija već oborila, neistinit, neobjektivan i nezakonit, te traže od odbornika da smijene direktorku kako bi vratili ugled instituciji.

Uz pismo su, kako tvrde, dostavili i dokaz o njenim nezakonitim radnjama – izjavu usvojitelja maloljetnog brata i sestre koji su sumnjivim postupcima završili u Kanadi, koji tvrde da su izigrani.

– Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite izvršilo je nadzor nad radom Centra i izvještaj uputilo Gradu i Okružnom tužilaštvu, što jasno govori da su utvrdili nezakonitosti i zloupotrebe od strane direktorke – stoji u pismu radnika, kao i napomena da su protiv Vere Sladojević, za manje od dvije godine provedene u direktorskoj fotelji, podnesene četiri krivične prijave zbog zloupotreba položaja.

Radnici su odbornike pozvali na „savjest, moral i odgovornost da zaštite kolektiv Centra i desetine hiljada korisnika njegovih usluga“, te da štite opšte dobro i ne vode se političkom pripadnošću, aludirajući na činjenicu da je Sladojevićeva kadar DNS.

Sladojevićeva pripada frakciji stranke koju predvodi predsjednik Skupštine Budimir Balaban, a koji je pokušao da osnuje poseban klub u skupštini sa pojedinim odbornicima pozicije i opozicije, te tako oslabi većinu i ojača svoju pregovaračku funkciju.

U vezi sa odnosima u gradskoj vlasti u Banjaluci sinoć je u Gradskoj upravi održan zajednički sastanak kluba odbornika, v.d. načelnika i Predsjedništva Gradskog odbora SNSD.

– SNSD poštuje koalicioni sporazum za nivo Grada Banjaluke, ali ne prihvata nikakve neformalne prekompozicije unutar koalicije. Očekujemo saradnju i jasne stavove od koalicionih partnera. Poremećaji u klubovima koalicije mogu dovesti do drugačijih odnosa i otvaraju mogućnost razgovora sa drugim subjektima u vršenju gradske vlasti – napisao je gradonačelnik Igor Radojičić na svom fejsbuk profilu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA