Prijedorski izviđači za djecu ometenu u razvoju! (FOTO)

672
Prijedorski izviđači
Prijedorski izviđači

Odred izviđača “Mladen Stojanović” iz Prijedora održao je prvu edukativnu radionicu “Čudan sam i ja, pa šta!” u znak podrške djece ometenu u razvoju i skrenuli pažnju javnosti na ophođenje prema njima.

Defektolozi Stevan Šeatović, Anja Matijaš i Mirjana Simić su proteklih dana uz podršku Maje Ilić i Aleksandra Sedlara pripremili interesantno predavanje o osobama sa hendikepom, a radionici je prisustvovalo oko 30 “poletaraca”, “pčelica”, “izviđača” i “planinki”.

– Naša organizacija je otvorena za sve zbog čega smo u svoj rad uključili i djecu sa smetnjama u razvoju. Ne vodimo se predrasudama i prihvatamo različitosti pa smo ovom prilikom željeli pokazati ko su ta djeca – naveli su za SrpskaCafe predstavnici Odreda izviđača “Mladen Stojanović”.

Oni su tim povodom poručili da niko nema “posebne potrebe”, te da su potrebe ljudi uvijek iste.

– Želimo skrenuti pažnju na to da moramo voditi računa kako se ophodimo prema ljudima sa hendikepom, kao i da budemo otvoreni za druženje i da ih prihvatimo. Takođe, na radionici se moglo saznati kojim sve sportovima mogu da se bave osobe sa hendikepom i koju asistivnu tehnologiju mogu da koriste da bi obavljali svakodnevne životne aktivnosti-  poručili su prijedorski izviđači.

Podsjećamo Odred izviđača Mladen Stojanović postoji više od 60 godina i okuplja preko 180 članova, od čega je stotinak aktivno.

Ovaj odred je nosilac prestižne lente “Odred orlova”, koja je najviše moguće priznanje za jedan takav kolektiv u Srpskoj za odrađene aktivnosti i ispunjene kvote znanja i ljudstva.

Redovni su učesnici Svjetskog skupa izviđača.

U Srpskoj ima desetak izviđačkih odreda, a svjetski izviđački pokret danas broji više od 30 miliona članova.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA