Prijedor: Raspisan konkurs za najbolji mural

1524

Udruženje likovnih umjetnika Prijedora raspisalo je međunarodni konkurs za nagradu “Paola de Manjinkor” za najbolji mural u Prijedoru.

Ovo će biti peti gradski mural u okviru projekta “Prijedor grad murala”, za koji je ove godine odabrana lokacija – fasada Osnovne škole “Desanka Maksimović”.

Iz Udruženja likovnih umjetnika Prijedor pozvali su sve umjetnike da šalju svoje najbolje radove. Konkurs će biti otvoren 30 dana.

Grad Prijedor unazad dvije decenije tijesno sarađuje sa italijanskim gradom Trento, iz pokrajine Trentino. Ova saradnja se nastavlja i na projektu “Prijedor grad murala” kojeg od 2013. godine realizuje Udruženje likovnih umjetnika Prijedora.

Paola de Manjinkor je slikarka iz Lavisa u Trentinu koja je 1998. godine, zajedno sa djecom iz tadašnjih izbjegličkih centara, oslikala prvi mural u Prijedoru na Elektrotehničkoj školi.

Nagrada je osnovana njoj u čast, a rezultat je gotovo dvodecenijske decentralizovane saradnje Prijedora i Trenta, te u slavu likovne umjetnosti.

Osim novčane nagrade, autoru pobjedničkog prijedloga biće uručena nagradna plaketa, te data mogućnost da svoj prijedlog oslika na odabranoj fasadi u Prijedoru.

Sve informacije vezane za konkurs, kao i aplikacioni materijal nalaze se na internet adresi udruženja www.ulupd.com .

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA