“Priča se po gradu” za kraj Teatar festa

687

Mjesto više tražilo se posljednje takmičarske večeri dobojskog Teatar festa. Četiri vrsne glumice odigrale su predstavu „Priča se po gradu“ koja se bavi uzrocima ženskog nezadovoljstva.

Pozorišni komad za koji režiju potpisuje Staša Koprivica intrigantna je komedija, a osnovna tema je trač, koji mijenja živote četiri žene.

– Predstava stvarno otvara neke teme i prijateljstva i ljubavi i praštanja, što je danas vrlo važno, da li smo danas u stanju da oprostimo za neke stvari koje nisu male, kao što je u ovoj našoj predstavi ovaj trač koji se dogodi, to su ipak tri najbolje drugarice koje stave na kocku i svoje prijateljstvo – rekla nam je Olga Odanović, glumica.

– Mislim da je ovo podjednako zanimljivo i muškarcima, iako se obrađuju neke ženske teme, ali njima su te ženske teme još i zanimljivije nego ženama, da čuju šta se dešava kad smo same – dodala je glumica Dubravka Mijatović.

Maja, njena mama Nina, najbolje drugarice Dunja i Koka provode skoro sve svoje slobodno vrijeme u Kokinom kozmetičkom salonu. Dok isprobavaju razne tretmane, kreme i ulja, njih četiri zaboravljaju na sumornu stvarnost koja ih okružuje. Međutim, kada do njih stigne gradska priča o nevjerstvu Majinog muža, klupko laži, intriga i samozavaravanja počinje da se odmotava i njihovo višedecenijsko prijateljstvo biva dovedeno u pitanje.

– Mislim da je ovo bilo svima značajno iskustvo, na koje svi mi zaboravimo, a to je reci o i to roditeljstvo, kojim se mi jako malo bavimo bilo gdje. Ovdje je neka prilika bila da se razradi i taj odnos i da negdje mi vidimo zapravo da su to sve živa bića koja imaju dvije strane i onu koja prašta i onu koja je povrijeđena – mišljenja je glumica Anastasia Mandić.

– Ja nekako mislim da pozorište uvijek mora na neki način da bude subverzivno. Jer mi prosto uvijek govorimo iz prvog lica, je l‚ da kada radimo svoj posao. Eh, sad ovo je posebno zanimljivo zato što ne možete ni da nađete neki tekst u kojem ćete imati četiri žene koje će podjednako biti zastupljene – smatra glumica Sena Đorović.

Glumci Gradskog pozorišta “Jazavac” iz Banjaluke izvešće večeras u revijalnom programu festivalapredstavu “Pidžama za šestoro”. Stručni žiri, objaviće večeras i rezultate takmičarskog dijela “Teatra” i saopštiti ko će ove godine ponijeti nagradu najboljeg glumca, glumice, kao i nagradu za najbolju predstavu. Biće poznato i koji je pozorišni komad najbolji po mišljenju publike.

Biljana Đukić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA