Preminuo glumac Mihael Nikvist (VIDEO)

1077

Švedski glumac Mihael Nikvist, najpoznatiji po ulozi u filmskoj seriji “Djevojka sa tetovažom zmaja”, umro je u 56. godini poslije jednogodišnje borbe sa rakom pluća, saopštio je njegov portparol.

Nikvist je preminuo “u miru, okružen svojom porodicom” u Stokholmu, rekla je portparol Alisa Gudmen i dodala da je on bio “jedan od najpoznatijih i najuglednijih glumaca Švedske”.

– Mihaelova radost i strast bili su zarazni za one koji su ga poznavali i voljeli. Njegov šarm i harizma bili su bez premca, a ljubav za umjetnost osjećali su svi koji su imali zadovoljstvo da rade sa njim – navodi se u saopštenju.

Nikvist je postao poznat po ulozi istraživačkog novinara Mikaela Blomkvista u filmskoj adaptaciji serije romana “Milenijum” švedskog pisca Stiga Larsona, iz čega je nastao filmski serijal “Djevojka s tetovažom zmaja”.

U novije vrijeme, igrao je negativnce u filmovima “Nemoguća misija” i “Džon Vik”.

Nikvist je 2010. godine debitovao kao pisac autobiografskim memoarima u kojima je opisao tridesetogodišnju potragu sa svojim biološkim roditeljima, nakon što je usvojen kao beba.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA