Predstava “Svetozar t’reći” humanitarnog karaktera

829

Predstava “Svetozar t’reći” biće odigrana sutra u 20 časova u Dječijem pozorištu Republike Srpske, a sav prihod ostvaren od prodaje ulaznica namijenjen je sufinasniranju rada Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra”.

Cijena ulaznice iznosi 5 KM i može se kupiti na biletarnici DPRS. Organizator ovog humanitarnog događaja je NASTeatar u saradnji s Dječijim pozorištem RS.

Autor predstave „Svetozar “ je Ljiljana Bralović, reditelj je Mihailo Kostadinov, a lik Svetozara igra glumac Ivan Perković. Predstava je komedija za odrasle koja će publiku, kroz poznate životne situacije, nasmijati do suza i podsjetiti na istinske životne vrijednosti i ljepote.

– Kada ljudi ozbiljne životne sitacije pretvore u cirkus, u meni se stvori neutoljiva želja, da ih osudim i ismejem. Kroz Svetozarevo kazivanje iznosim osudu licemerju, pretvaranju i nekoj vrsti izopačenosti. Drugi motiv je da svom junaku ispunim želju, koja je podsvesna želja svakog čoveka – da vidi koliko će kome nedostajati, kada ga ne bude bilo. Likovi koje Svetozar pominje ne postoje a sasvim su stvarni. Prepoznaćete ih, i slobodno im dajte imena po svom izboru – zapisala je autorka.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA