Predložen pritvor za Dragišu Cvijanovića

697

Banjalučko Okružno javno tužilaštvo danas je predložilo pritvora za Dragišu Cvijanovića (59) iz mjesta Šipraga, opština Kotor Varoš, zbog sumnje da je ubio rođaka iz ovog mjesta Radoslava Cvijanovića (41).

Osumnjičeni je, pored ubistva, počinio i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija, rekla je portparol tužilaštva Maja Đaković-Vidović.

Pritvor je predložen zbog bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke te zbog vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža, a koja je posebno teška s obzirom na način izvršenja i posljedice koje su nastupile.

Kotor Varoš: Ubistvo nakon pijanke na zboru (FOTO)

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Policija je juče saopštila da je uhapsila muškarca D. C. (59) iz Kotor Varoša koji je u mjestu Šiprage iz pištolja ubio četrdesetjednogodišnjaka.

D. C. je osumnjičen da je u četvrtak, 1. juna, ispred ugostiteljskog objekta iz pištolja pucao na četrdesetjednogodišnjaka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Domu zdravlja Kotor Varoš.

Osumnjičeni je nedugo zatim identifikovan i uhapšen, a pronađen je i pištolj kojim je izvršeno krivično djelo i koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA