Potvrđeno da je pronađeno tijelo Pere Milića

1374

Tijelo Banjalučanina Pere Milića (29), koji je u proteklu subotu nestao u rijeci Vrbas, pronađeno je u petak u riječnom koritu u banjalučkom naselju Trapisti.

Spoljašnjim pregledom leša, utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela. Mira Miletić, sekretar Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, potvrdila je da je dežurni tužilac Dalibor Vrećo izlazio na lice mjesta, te da je izvršio uviđaj.

Tijelo je pronađeno oko 11.45. Borislav Trninić, predsjednik Ronilačkog kluba “Buk”, potvrdio je ” da su tijelo pronašli ronioci.

– Plan je bio da se pretraga u petak vrši uz desnu obalu, do mosta u Klašnicama, a da se sutradan vrši pretraga lijeve strane. Naši ronioci su tijelo pronašli zakačeno na stubu mosta, gdje se inače nakupilo i granja – rekao je Trninić.

Inače, Milić je, podsjetimo, nestao u prošlu subotu u banjalučkom naselju Ada, kada je u vodu ušao tokom proslave rođendana, nakon čega nije izronio. Perina sestra Mara Milić ispričala je ranije da je do porodice došlo nekoliko različitih verzija ove nesreće.

– Bratu je tog kobnog dana bio rođendan i proslavljao ga je sa dvojicom drugara na plaži. Kako sam čula, roštiljali su i popili pokoje pivo, ali sam sigurna da on nije skočio u vodu, kako je to neko rekao policiji”, navela je Milićeva. Dodala je da je njen brat bio neplivač, te da je i na moru zazirao od dubine, a kamoli u Vrbasu. “Čuli smo razne teorije o njegovom nestanku. O nesreći smo obaviješteni oko 22 časa iako njegovi drugovi kažu da se sve odigralo oko 17 časova – kazala je Milićeva.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA