Posada kriva za pad ruskog aviona?

697

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je završena istraga avionske nesreće iz decembra 2016. kada je avion Tu-154 pao u Crno more.

Komisija je zaključila da bi uzrok nesreće mogli da budu pogrešni postupci komandanta posade prilikom upravljanja aviona, prenio je “Sputnjik”.

– Komisija za istraživanje avionske nesreće u blizini aerodroma u Sočiju, koja se sastojala od stručnjaka Ministarstva odbrane Rusije, predstavnika Ministarstva saobraćaja Rusije, međudržavnog avijacionog komiteta, Ministarstva industrije i trgovine Rusije, kao i koncerna “Tupoljev”, završila je istragu o nesreći aviona Tu-154 koja se desila 25. decembra 2016. godine – navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Stručnjaci su pažljivo analizirali sve okolnosti koje su dovele do nesreće i proučili tehničke parametre leta Tu-154 od trenutka polijetanja sa aerodroma u Sočiju.

– Istraga je pokazala da bi uzrok incidenta mogao da bude narušavanje prostorne orijentacije (svijest o situaciji) pilota aviona, koje su dovele do njegovih pogrešnih postupaka sa kontrolama aviona – naglašava Ministarstvo.

Podsjetimo, ruski vojni avion srušio se krajem decembra u Crno more, nedaleko od Sočija, a niko od 92 putnika nije preživio.

Među stradalima bu bila i 64 člana čuvenog Ansambla “Aleksandrov” i devet novinara.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA