Porodica Pavlović dobija novu kuću (VIDEO)

1227

Željka Pavlović samohrana je majka troje djece koja je prije nekoliko mjeseci ostala bez supruga, a sa tri kćerke živi u trošnoj kući u Vrhprači, kod Pala.

Nakon akcije koju je pokrenuo opštinski Crveni krst, u rješavanje stambenog pitanja za ovu porodicu uključio se veliki broj privatnih preduzeća.

Brzo su se dogovorili predstavnici privatnih preduzeća sa područja Pala. Ponudili su materijal za zidanje, građevinsku stolariju, mašine, željezo, lim, podnu konstrukciju, molerske radove. Zajednički cilj je pomoći Željki Pavlović i njenoj djeci, da neuslovnu kuću u Vrhprači zamijene novom.

– Zajedno sa ostalim privrednicima odazvali smo se da učestvujemo u humanoj akciji da pomognemo porodici Pavlović. Konkretno, firma Stanišić učestvovaće sa stolarijom i ugradnjom kompletne stolarije za objekat – rekao je direktor firme „Stanišić“ Njegoš Poljaković.

Pomoć će stići i iz drugih opština. Iz Istočnog Starog Grada spremni su donirati pijesak, a ima i pojedinaca koji su ponudili finansiranje neophodnih radova.

– Da pomognemo porodici Pavlović da se do jeseni uslele u tu kuću. Dali smo ponudu majstorske radove ili krovnu konstrukciju. To je ponuda od Siniše Gavrilovića, koji je u Istočni Stari Grad doselio iz Španije – kazao je Dragiša Raodnja.

Načelnik opštine Pale organizovao je sastanak sa privatnim preduzetnicima sa područja opštine, a koji mogu donirati materijal neophodan za izgradnju kuće za porodicu Pavlović. Odlučeno je da se kuća pravi u Ljubogošti, a opština će obezbijediti sve dozvole i priključke.

– Počećemo u narednih 10-ak dana sa pripremnim radovima, opština će pomoći oko infrastrukture, priključaka. Svi smo motvisani i mislim da ćemo uspjeti realizovati ovaj projekat na vrijeme – dodao je načelnik opštine Pale Boško Jugović.

Nakon humanitarnog koncerta i nekoliko pojedinačnih uplata, na računu Željke Pavlović prikupljaju se sredstva koja će se koristiti samo za kupovinu materijala ili plaćanje radova koji budu nedostajali. Tačnije, ako u toku izgradnje niko od preduzeća koja učestvuju u akciji ne bude mogao izvesti određene radove ili donirati materijal, to će se platiti.

– Želim svima da se zahvalim, Crvenom krstu koji je pokrenuo akciju, svim privatnicima, opštini. Nadao sam se da će biti i glasa razuma i humanosti a to se evo pokazalo na djelu – kazao je Dragan Jugović, brat od Željke.

– Želim da se zahvalim svim privatnim subjektima koji su se prijavili da podrže našu akciju i odazvali se prvom radnom sastanku sa načelnikom. Svi smo se pozitivno iznenadili, svi su ponudili ono čime raspolažu i čime se njihove firme bave. Neko će da ponudi građevinski materijal, neko krovnu konstrukciju, neko prozore – dodala je sekretar OO CK Pale Jelene Petrović.

Projekat predviđa prizemnu kuću veličine 70 m2, sa dnevnim boravkom i kuhinjom, kupatilom i dvije sobe. Uz maksimalno angažovanje svih koji su odlučili pomoći, Željka i njene kćerke u novu kuću useliće već na jesen.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA