Policija Srbije uhapsila 74 lica

906

Tokom policijske akcije “Signal”, koja je jutros sprovedena u 19 gradova u Srbiji, uhapšene su 74 osobe zbog sumnje da su budžet Srbije, Vojvodine, više lokalnih samouprava i druge privredne subjekte oštetili za oko dve milijarde dinara, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Kako je rekao, podnete su i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 46 ljudi, a za tri osobe se intenzivno traga.

– Oni se sumnjiče da su u prethodnom periodu izvršili više različitih krivičnih dela, između ostalog, pranje novca, poreska utaja, prevare, zloupotreba službenog položaja, primanje i davanje mita, kao i falsifikovanje novca – rekao je Stefanović, a navedeno je u saopštenju MUP-a.

Ministar je dodao da su uhapšena dva sadašnja i dva bivša predsjednika opštine, zatim 14 bivših i sadašnjih direktora državnih i privatnih preduzeća, a podnijete su i krivične prijave protiv više funkcionera lokalnih samouprava.

Stefanović je naznačio da je policijskom akcijom “Signal”, koju je MUP sproveo u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, poreskom policijom i BIA, zadat snažan udarac finansijskom kriminalu i korupciji, posebno kada je riječ o zloupotrebama u državnim organima.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA