Plavi telefon na Trgu Krajine

654

Volonteri Plavog telefona, savjetodavne linije za djecu će danas u Banjaluci od 18 do 19.30 časova održati uličnu akciju kojom će informisati građane u kojim slučajevima se mogu obratiti Plavom telefonu.

– Nekoliko volontera će obilaziti uži centar grada, a nekoliko njih će biti stacionirani na Trgu Krajine. Budite slobodni da se obratite volonterima ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezanih za rad Plavog telefona – saopštili su organizatori.

Plavi telefon je usluga Udruženja „Nova generacija“. Cilj postojanja ovakve vrste linije je pružanje savjeta i podrške djeci u teškim i kriznim situacijama, a posebno u slučajevima nasilja i eksploatacije. Budući da je linija prepoznata od strane djece u širem konekstu, linija je otvorena za sve probleme djece za koje im je potrebna podrška i savjet.

Plavi telefon, anonimno i povjerljivo možete pozvati na broj 080 05 03 05 svakim radnim danom od 9 do 17 časova. Linija je besplatna za pozive iz cijele Bosne i Hercegovine bez obzira na mrežu iz koje osoba poziva zahvaljujući kompaniji M:tel. Pored toga, rad linije je podržan od stane Medaiboarda, Metromedie, Ježurka, ali i ostalih pojedinaca koji su prepoznali važnost postojanja ovakve linije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA