Otac i sinovi krijumčarili marihuanu! (FOTO)

1159
krijumčarili marihuanu

Tuzlak i dvojica njegovih sinova, koji imaju 19 i 21 godinu, uhapšeni su juče na granici između BiH i Crne Gore nakon što su carinici u njihovom “golfu 2” pronašli 5,35 kilograma marihuane.

Ratko Kovačević, portparol Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, kaže da je droga pronađena na graničnom prelazu Hum, prilikom kontrole vozila u kome su se nalazila tri državljanina BiH.

– Pregledom vozila, ovlašteno službeno lice UIO pronašlo je paketić dimenzija 25×15 centimetara koji je u sebi sadržavao zeljastu materiju koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Po nalogu suda izvršen je detaljan pretres vozila i tom prilikom pronađeno je još paketa sa marihuanom ukupne težine 5,35 kilograma – rekao je Kovačević, navodeći da je pri otkrivanju narkotika korištena specijalistička oprema donirana od strane EXBS programa.

Nezvanično saznajemo da je prvi paket marihuane jedan od carinika uočio ispod vozačevog sjedišta. Nakon toga se krenulo u detaljan pretres “golfa” i paketi s drogom otkriveni su ispod tapacirunga od vrata, u motoru, te u rezervnoj gumi. Osumnjičenog oca i sinove uhapsila je Granična policija BiH i nezvanično saznajemo da su tokom saslušanja tvrdili da droga nije njihova.

– Osumnjičeni su ispričali istražiocima da ih je nepoznato lice angažovalo da drogu iz Crne Gore prevezu u BiH. Koliko je ta priča tačna zasada nije poznato, ali će svakako biti predmet dalje istrage – rekao je dobro obavješteni izvor.

O. M.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA