Oprez: Kolovozi klizavi zbog obilnih padavina!

676

Na području Prijedora, Foče i Bijeljine vozila zbog kiše saobraćaju po vlažnim i klizavim kolovozima, dok su u ostalim krajevima kolovozi suvi.

Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj vozila saobraćaju bez posebnih ograničenja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U toku je sanacija klizišta i rekonstrukciji kolovoznog zastora na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac, u mjestu Rebrovac zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Zbog izgradnje spojnog puta optičkim kablom biće izmjena u saobraćaju na magistralnom putu Prijedor-Sanski Most, dionica Tukovi-granica Republike Srpske (Koprivna).

Zbog izgradnje kružnog toka izmijenjen je režim saobraćaja na raskrsnici u Milićima, dionica magistralnog puta Konjević Polje-Milići i regionalnog puta Milići-Zeleni Jadar.

U toku je sanacija kolovoza kroz grad Trebinje na dijelu magistralnog puta M-6. Teretni saobraćaj iz pravca Ljubinja usmjerava se na kružnom toku desno, pa preko Ulice trebinjskih brigada i Kamenog mosta prema Bileći, a iz pravca Bileće lijevo preko Kamenog mosta i Ulicom trebinjskih brigada.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova je izmijenjen režim saobraćanja.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na auto-putu Banjaluka-Doboj, na dionica Banjaluka-Prnjavor, petlja “Mahovljani” zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja na području petlji “Prnjavor” i “Johovac”, kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17.

Zbog izlaska mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, sekcija Prnjavorska petlja.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub aktuelne su povremene obustave saobraćaja, od pet do 15 minuta u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Zbog deminerskih radova na regionalnom putu Srebrenica-Skelani, u mjestu Kragljivode, od 8.00 do 16.00 časova na snazi su obustave od 30 minuta, a propuštanja od 10 minuta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na području Federaciji BiH slabija kiša pada u sjeveroistočnim krajevima, pa se vozačima savjetuje da voze maksimalno oprezno.

Zbog radova u Donjoj Jablanici na magistralnom putu Jablanica-Mostar vozila saobraćaju usporeno.

Radovi se izvode i na auto-putu Zenica jug-Kakanj u mjestu Donji Tičići, zatim na magistralnim putevima Simin Han-Kalesija, Goražde-Ustiprača, Banjaluka-Čelinac, Poriče-Kupres i Karlov Han-Kolo, kao i na putevima na području Živinica i Sanskog Mosta.

Na graničnim prelazima nema dužih čekanja, a zbog radova na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA