Niko neće Vejna Runija

815

Vrelo ljeto za Vejna Runija i Mančester Junajted. Kapiten reprezentacije Engleske suočava se sa kriznim periodom u karijeri, koja je izgleda dospjela u ćorsokak pošto mu se sljedeće sezone smiješi klupa za rezerve na Old Trafordu. 

Pokušava iskusni 31-godišnji napadač da pronađe novi klub. Ne želi da provodi vrijeme van terena, a njegovi menadžeri posljednjih dana obijaju pragove od Kine do Amerike kako bi mu pronašli novi angažman. Problem je međutim u lovi, jer kada predstavnici klubova čuju da Runi traži 300.000 funti nedeljno (oko 360.000 evra), koliko ima u Mančester Junajtedu, samo okrenu glavu.

Runi ima sa Junajtedom još godinu dana ugovora, ali uprava Crvenih đavola nije raspoložena da ga raskine i pusti ga da ode kao slobodan igrač. Spremni su samo da se dogovore, da učestvuju u potrazi za novim klubom i čak mu finansiraju jedan dio zarade dok bude nastupao na pozajmici.

Menadžer Evertona Ronald Kuman izjasnio se da bi volio da vrati Runija na Gudison, ali teško da Karamele mogu da mu ponude platu koju želi. Ni sa platežno moćnim Kinezima nema puno sreće, jer je tamošnja vlada uvela porez od 100 odsto na zarade stranih fudbalera, a ni Runijevoj ženi Kolin se nikako ne sviđa da odgaja djecu na Dalekom istoku.

Za sada postoji samo želja engleskog napadača da ode negdje iz Mančestera kako više ne bi grijao klupu jer osjeća da i dalje može da igra fudbal na top nivou. Zato je Runi već počeo da trenira indivdualno prije prozivke Mančester Junajteda koja će uslijediti sredinom jula. S nadom da će uspjeti da pronađe staru formu koja ga je proslavila.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA