Nepravilnosti u više od polovine kontrolisanih objekata

2540

Inspektori Poreske uprave Republike Srpske su, u okviru akcije pojačane kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, izvršili 48 kontrola i u 26 slučajeva utvrdili nepravilnosti.

Kontrola je izvršena juče, a izdato je i 28 prekršajnih naloga na ukupan iznos kazne od 21 000 KM, saopšteno je iz Poreske uprave Republike Srpske.

Inspektori Poreske uprave su za šest poreskih obveznika izrekli mjeru privremene zabrane obavljanja djelatnosti od 15 dana zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Ova mjera izrečena je poreskim obveznicima “Mali raj” iz Novog Grada, Kafe-bar “Perfeto” iz Doboja, Picerija “Del kapo” iz Dervente, Gril “Čupo” iz Stanara, Pekoteka “Mile” iz Bijeljine i ugostiteljski objekat “Mirni kutak” na Sokocu.

U saopštenju se podsjeća da Poreska uprava pojačane kontrole vrši u okviru ranije najavljene kampanje “Korak preduzmi, račun uzmi” koja se sprovodi putem većeg broja elektronskih i štampanih medija u Srpskoj i čiji je cilj podizanje svijesti građana o značaju uzimanja fiskalnog računa.

Uzimanjem fiskalnog računa daje se doprinos borbi protiv sive ekonomije i povećava ekonomska snaga Republike Srpske.

Najavljene su intenzivnije kontrole inspektora na terenu s ciljem preventivnog djelovanja na građane i poreske obveznike.

Poreska uprava pozvala je poreske obveznike da poštuju zakonske propise u ovoj oblasti, a sve građane da slučajeve neizdavanja fiskalnih računa prijave putem mejl adrese [email protected] ili na brojeve telefona objavljene na internet stranici Poreske uprave Srpske.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA