NASA: Nismo našli vanzemaljce, ali ih tražimo

667

Uprkos navodima koji su se proširili internetom brzinom svjetlosti da NASA planira da objavi detalje o velikom otkriću u vezi sa životom van Zemlje, zvaničnici američke agencije tvrde da se ništa slično neće desiti u skorije vrijeme.

Anonimusi, ili neko ko želi da javnost povjeruje da je riječ o toj hakerskoj grupi, objavili su na Youtube video-klip u kojem se tvrdi da će NASA otkriti dokaze o postojanju života van Zemlje.

Vijest se za tren oka proširila internetom poput požara i podigla toliko prašine da je na kraju reagovao i Tomas Curbuhen, direktor Američke agencije za istraživanje svemira.

Curbuhen je na Twitteru napisao da, uprkos nekim najavama, nema nikakvih planiranih objava u vezi sa vanzemaljskim životom.

– Jesmo li sami u svemiru? Iako to još ne znamo, imamo misije koje bi mogle da daju odgovor na to pitanje – dodao je Curbuhen.

Velik napredak u istraživanjima Sunčevog sistema, ali i otkrića planeta na kojima bi postojali uslovi za život čovjeka, sve više pružaju nadu da su naučnici na putu da otkriju i prve tragove života van Zemlje – kakav god on bio.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA