Nađeno tijelo u Temzi, osma žrtva napada u Londonu

671

Britanska policija je u rijeci Temzi našla tijelo muškarca. Riječ je o Francuzu i on je osma žrtva terorističkih napada u Londonu, koji se desio u subotu.

Tijelo je nađeno tokom potrage za francuskim državljaninom Gzavijeom Tomaom (45) koji se vodi kao nestao od terorističkih napada u Londonu, prenosi danas Bi-Bi-Si.

Predsjednik Francuske Emanuel Makron potvrdio je danas da je preminuo i treći državaljanin te zemlje.

– Јutros je potvrđen najnoviji broj žrtava – troje poginulih i osam povrijeđenih sa francuske strane – rekao je Makron koji je govorio tokom zajedničke konferencije za novinare sa danskim premijerom Larsom Lokeom Rasmusenom, prenio je Rojters.

Rodbina nestalog Francuza je obaviještena, ali telo nije formalno identifikovano. U saopštenju Skotland jarda se navodi da je tijelo nađeno juče u blizini Lajmhausa.

U subotu uveče se iznajmljeni kombi s tri napadača popeo na trotoar Londonskog mosta i gazio prolaznike, a zatim su napadači napustili kombi i noževima izboli prolaznike u obližnjem prometnom Borou marketu, gdje su restorani i barovi.

Novi napad u Londonu, izbodena vaspitačica

U Londonu se dogodio novi napad u kome je izbodena vaspitačica u jednom lokalnom vrtiću Kerien Stivens. Kako britanski mediji prenose, vaspitačicu su izbole tri žene dok su uzvikivale: “Alah će te kazniti”.

“The Sun” prenosi da je nesrećna žena išla na posao pješke kada su je napadačice azijskog porijekla presrele i izbole.

Navodno je u pomoć vaspitačici pritrčao prolaznik, nakon čega su “Azijatkinje” pobjegle.

“Daily mail” navodi da je žrtva napadnuta s leđa prilikom čega je izbodena u predjelu ruke. Vlasti, navodno, ovaj incident ne tretiraju kao teroristički napad.

– Kad je došla na posao, nismo mogli da vjerujemo šta se dogodilo i pozvali smo policiju. Užasnuti smo. Ne možete da očekujete da se nešto tako desi na vašem pragu – rekla je šef povrijeđene vaspitačice.

Žrtvina koleginica opisala je kako se sve odigralo.

– Srušile su je na tlo i počele da je udaraju. Jedna od njih je izvukla nož i napravila joj posjekotinu od zgloba do lakta. S obzirom na sve što se dogodilo, ona je sada dobro, ali je u šoku, i prestravljena je. Ima povrede po cijelom tijelu – rekla je žrtvina koleginica.

Prema riječima svjedoka, žene su bile obučene u crno, dok je povrijeđena opisana samo kao bjelkinja u tridesetim godinama.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA