Na tijelu Lazarevskog nije bilo povreda koje su uzrokovale smrt

990

Na tijelu Đorđa Lazarevskog, koji je jučer nakon privođenja zbog narušavanja javnog reda i mira preminuo u službenom vozilu Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, prema preliminarnim rezultatima obdukcije nisu pronađene povrede koje bi bile u uzročno-posljedičnoj vezi sa smrću.

Lazarevski se u ponedjeljak ujutro na zeničkom izletištu Smetovi popeo na vozilo Hitne medicinske pomoći i demolirao ga, nakom čega je priveden u Policijsku stanicu Crkvice.

Nakon što je dovezen pred Policijsku stanicu, policijski službenici su otvorili službeno vozilo te ga zatekli u nesvjesnom stanju, nakon čega su pozvali Hitnu pomoć čiji su službenici konstatovali smrt.

Tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona naložio je obdukciju, a preliminarnim pregledima je utvrđeno da na tijelu nisu pronađene povrede.

– Nakon obavljenog uviđaja kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva izdata je naredba za obdukciju koja se obavila danas u prosekturi Kantonalne bolnice Zenica. Preliminarno, obducent je ustanovio da na tijelu nisu pronađene povrede koju su u uzročno-posljedičnoj vezi sa smrću. S tim u vezi, tužilac je izdao dodatne naredbe za toksikološko vještačenje i vještačenja alkohola, kojim će se utvrditi tačan uzork smrti – poručili su iz Tužilaštva ZDK.

Lazarevski je odranije poznat sarajevskim organima gonjenja, a više informacija o uzroku smrti bit će poznato u narednom periodu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA