Mislili da je divljač pa ubili imama!

2306

Imam Admir Vuković (36) iz Zavidovića, koji je u Mokronogama vodio džemat, muškarac je koji je ubijen sinoć tokom krivolova u mjestu Stoga u Zavidovićima. Njegov zet Mesud Krajinić u pucnjavi je ranjen.

Tragedija se dogodila sinoć oko 21.30, a kako se saznalo od poznanika preminulog efendije, Vuković i Krajinić, koji su lovci, na spomenutom lokalitetu su u to vrijeme nosili žito u hranilice životinja.

Zvao porodicu

S druge strane, u krivolovu su bili otac i sin P. H. i E.H. te im se, u trenutku dok su muškarci prolazili u njihovoj blizini noseći hranu, učinilo da vide divljač.

Odmah su zapucali prema njima. Vuković je ostao mrtav na mjestu, dok je njegov zet zadobio nekoliko povreda. Srećom, povrede nisu bile teške, pa je Krajinić zadržao prisebnost i odmah telefonom pozvao porodicu kojoj je kratko rekao da je ranjen.

Ubrzo je transportovan u lokalni Dom zdravlja gdje mu je ukazana pomoć.

Dežurna ekipa ljekara policiju je potom obavestila da je u ovu ustanovu dovezena jedna osoba sa povredama nanesenim vatrenim oružjem, a Krajinić je transportovan u Kantonalnu bolnicu u Zenicu. Policija je odmah izašla na teren, a otac i sin osumnjičeni za ubistvo i ranjavanje su uhapšeni.

Krajinić je nakon zbrinjavanja otpušten iz zeničke bolnice, s obzirom na to da su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.

– Pacijent je u bolnicu dovezen u 22.20 zbog povreda leđa, lica i lijeve nadlaktice nastalih uslijed djelovanja vatrenog oružja. Konstatovano je da se radi o lakim povredama. Pacijent je ipak opserviran neko vrijeme pa na kraju i pušten na kućno liječenje – rekla je Aida Buro, portparol Kantonalne bolnice u Zenici.

Ubice u Tužilaštvu

Uviđaj na mjestu događaja još traje, a obavljaju ga pripadnici MUP pod rukovodstvom dežurnog kantonalnog tužioca.

Tužilac je već naložio obdukciju tijela preminulog. Međutim, prikupljanje dokaza je još u toku.

– Otac i sin su uhapšeni i predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva na dalje postupanje uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima ubistvo i lake tjelesne povrede. Dežurni tužilac će nakon primljenog izvještaja i ispitivanja osumnjičenih odlučiti o upućivanju prijedloga za pritvor. Naložena je obdukcija, koja će biti obavljena u Tuzli – rekla je portparol Tužilaštva ZDK Naila Muratović.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA