I Mirjanićevoj kćerki “državni posao”

2483
Stevo Mirjanić
Stevo Mirjanić

Zrinka Ivanković, kćerka ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Steve Mirjanića, zaposlena je prije desetak dana u Fond za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Republike Srpske.

Riječ je o očiglednom nepotizmu i sukobu interesa jer je Mirjanić član Upravnog odbora Fonda.

Inače, zapošljavanje u Fondu je danas vruća tema pošto je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Adam Šukalo, u ime Kluba Partije demokratskog progresa, predao Komisiji za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske prijavu i protiv ministra rada i boračko- invalidske zaštite Milenka Savanovića, jer je u ovoj instituciji zaposlio suprugu.

– Savanović je zaposlio suprugu u jednoj od javnih institucija koje je njegova Socijalistička partija dobila u stranačkoj raspodjeli moći – Fondu za zašitu životne sredine i energetske efikasnosti, a da nije provedena konkursna procedura – naveo je Šukalo.

Odlučio je, kaže, da prijavu podnese protiv Savanovića „jer je ministar u resoru rada i zapošljavanja i zadužen je da kreira ambijent da posebno mladi ne odlaze iz RS“.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA